Nieuwe naam voor containerterminal Frankfurt

0

Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst is de nieuwe naam van de binnenvaartcontainerterminal Frankfurt Intermodal Terminal (FIT). Dat drukt beter uit dat de stuwadoor uitmaakt van Contargo’s Europese netwerk van containerterminals.

De terminal aan de Main is sinds de opening in 2004 een 50/50 joint venture van de logistieke chemicaliënspecialist Infraserv Logistics (ISL) en Contargo en is geïntegreerd in het Industriepark Höchst in Frankfurt am Main. Ook dat wordt met de nieuwe naam duidelijker gecommuniceerd.

Netwerk
Verladers en expediteurs kunnen vanuit Frankfurt aanhaken op de containerbinnenvaart en de verdere dienstverlening binnen het netwerk. Daarnaast zijn er de logistieke faciliteiten van de locatie op het Industriepark zelf, zoals op-slag van gevarengoed, stuffen en strippen van droge containers en het reini-gen en repareren van tankcontainers.

De terminal is trimodaal. (foto Contargo) 

Buiten de naam verandert er niets. “Het is vooral bedoeld om naar de markt duidelijk te maken dat het Rijn-Main-gebied een belangrijke regio in onze portfolio is”, aldus Thomas Löffler, lid van de directie van Contargo in Lud-wigshafen en directeur van de terminal Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst.

1.800 TEU
Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst meet 46.000 vierkante meter en heeft opslagcapaciteit voor 1.800 TEU. Er zijn per week drie afvaarten naar Rotterdam en twee naar Antwerpen. Daarnaast is er sinds de zomer een treinverbinding met Antwerpen (via het Rijn-Ruhr-gebied) alsmede naar We-nen/Sporon. Deze laatste verbinding biedt aansluiting naar Roemenië, Grie-kenland en Turkije.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.