Nieuwe binnenvaartsteiger bij depots RBC

0

Het Havenbedrijf Rotterdam en RBC Holding, zusterbedrijf van Cetem Containers en RMI Global Logistic Services, hebben een overeenkomst gesloten  voor de aanleg van een steiger en de uitbreiding van het terrein met 5.000 m2. Op de steiger komt een beweegbare kraan voor de behandeling van volle containers tot 45 ton.

De aanleg van de steiger start medio 2014 en wordt, evenals de terreinuitbreiding, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 afgerond. Een substantieel gedeelte van de terminal wordt ingericht voor de opslag en handling van containers met gevaarlijke stoffen. De hiervoor noodzakelijke uitbreiding van de milieuvergunning is naar verwachting eind 2014 rond.

Verschuiving naar binnenvaart
Door de ontwikkeling van een steiger voor behandeling van volle (tank)containers en de uitbreiding en aanpassing van de terreinen kan RBC Holding via het one-stop-shop-concept het vervoer van (gevaarlijke) stoffen over de weg drastisch verminderen ten gunste van de scheepvaart. Dit past in het algemene modal shift beleid van het Havenbedrijf. Onderdeel hiervan is de depots voor lege containers ook voor binnenvaart te ontsluiten.

Tankcontainers
De terminal (in totaal ruim 100.000 m2) biedt ruime mogelijkheden voor de opslag en handling van lege en beladen (tank)containers en is gesitueerd aan de Oude Maasweg-Westgeulstraat in het Botlekgebied. Hier is ook een sterke concentratie van chemische productie en opslagbedrijven.
In een later stadium wil RBC de terminal ook aansluiten op het spoorwegnet. Hierdoor ontstaat een trimodale terminal voor transport via het water, spoor en over de weg.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.