Nieuw dok voor De Schroef

0

Scheepswerf De Schroef heeft een nieuw dok. Dat arriveerde afgelopen maandag. Het is het derde en tevens grootste dok op de werf in Sluiskil. 
De Schroef kocht het van Scheepswerf Myklebust uit Gursken in Noorwegen. Het heeft een lengte van 162 meter en een breedte (tussen de wanden) van 22 meter. Het kan schepen dokken met een diepgang van 7,50 meter en 8.000 ton gewicht.

Het dok wordt op zijn definitieve plek gelegd. (foto Scheepswerf De Schroef)

In totaal heeft Scheepswerf De Schroef nu drie dokken, een scheepshelling van 125 meter en meer dan 500 meter kade voor reparatie- en afbouwwerkzaamheden.

Lang gewacht
Het heeft lang geduurd voordat het nieuwe dok de oversteek vanuit Noorwegen kon maken, vertelt directeur Joris Dekeyser. “Het was even wachten op de aankomst van het nieuwe dok omdat de weersomstandigheden lange tijd ongunstig waren op de Noordzee. De wind ging maar niet liggen en de golven namen niet af en dit de hele winter lang.”
Toen de omstandigheden gunstig waren is het gevaarte door de Viking van rederij Koerts International Towing Service/Seacontractors in zes dagen naar Sluiskil gesleept. “De reis gebeurde voorspoedig en zonder enig probleem.”
Bij aankomst voor de sluis van Terneuzen werd het dok overgenomen door drie slepers van Multraship die het veilig naar zijn eindbestemming brachten. Eind deze maand zal de nieuwe aanwinst operationeel zijn. Dekeyser: “Het dok is tot op het ogenblik van de aankoop altijd in gebruik geweest, grote problemen worden er dus niet verwacht.”

Stageprogramma
“Met de aanschaf wil Scheepswerf De Schroef verder investeren in de toekomst en haar klanten nog beter bedienen” , vertel hij. “Deze klanten zijn de binnenvaart, zeevaart, sleepboten en zandzuigers alsmede duwboten en duwbakken. Maar ook de offshore neemt een steeds belangrijker plaats in.”
Ervan uitgaand dat het nieuwe dok meer werk zal aantrekken, heeft De Schroef een uitgebreid stageprogramma opgezet waarbij aan leerlingen van diverse scholen de mogelijkheid geboden wordt praktijkervaring op te doen. “Aan de besten onder hen wordt een contract aangeboden zodat de kwaliteit van de medewerkers gewaarborgd blijft.”
Scheepswerf De Schroef heeft onlangs ook een nieuwe bedrijfsleider aangetrokken om het team te versterken: Huib Kuiper. Hij was jarenlang actief als inspecteur van Germanischer Lloyd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.