Met fusie DNV en GL ontstaat grootste klassebureau ter wereld

0

De fusie tussen DNV en Germanische Lloyd is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Het nieuwe bedrijf, DNV GL, is sinds 12 september operationeel.

Daarmee is het grootste bedrijf voor scheepsclassificatie voor de maritieme industrie ontstaan, een toonaangevende leverancier van technische expertise op het gebied van risicobeheer voor de olie- en gasindustrie en een leidende expert in wind- en energietransmissie- en distributie. DNV GL staat in de top drie van certificeringsinstituten wereldwijd.

2,5 miljard omzet
De mededingingsautoriteiten in Zuid-Korea, Verenigde Staten, Europese Unie en China hebben toestemming verleend voor de fusie tussen de twee bedrijven, die beide binnenkort vieren dat ze 150 jaar bestaan. Het nieuwe bedrijf, officieel genaamd DNV GL Group, heeft 17.000 werknemers op 300 werkplekken in meer dan honderd landen en een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard euro.
“Wij zijn trots op de goedkeuring die we hebben gekregen. Beide bedrijven hebben toonaangevende marktposities, complementaire commerciële posities en goede reputaties in geavanceerde technologie met een hoge mate van kwaliteit en integriteit”, aldus Henrik O. Madsen, groeps-CEO van DNV GL.
Madsen stelt dat de fusie van deze twee classificatiebedrijven de situatie zal veranderen op wereldniveau. “DNV GL zal een bredere waaier aan producten en diensten kunnen leveren met meer diepgaande expertise, opererend vanuit een uitgebreid wereldwijd netwerk. Uiteraard blijft DNV GL fors investeren in technologie, onderzoek en innovatie.”

Certificaten
Het afgelopen half jaar hebben beide bedrijven zich voorbereid op de integratie zodat DNV GL vanaf nu meteen als één bedrijf kan werken, aldus een verklaring van de organisatie. "Dit betekent dat de voormalige DNV- en GL-klanten vanaf nu profiteren van een bredere dienstverlening, terwijl zij dezelfde aanspreekpunten bij DNV, GL en DNV KEMA houden. Ook blijven alle certificaten en goedkeuringen van DNV, GL en DNV KEMA geldig. De komende maanden zal DNV GL de integratieprocessen versnellen om de consistentie en continuïteit van de werkzaamheden te waarborgen, zonder onderbrekingen in de bedrijfsvoering van klanten." 
Henrik O. Madsen tot slot: "Wij willen de expertise en vaardigheden van ons nieuwe bedrijf zo inzetten dat we de industrieën waarin wij werkzaam zijn, écht kunnen verbeteren en aanzetten tot een veiligere, slimmere en groenere toekomst voor onze klanten en voor de maatschappij in zijn geheel." 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.