Man overboord op de Noordzee

0

Vannacht is een bemanningslid van de onder Griekse vlag varende, 248 meter lange olietanker op de Noordzee overboord gevallen. De melding kwam rond 04.45 uur binnen bij het Kustwachtcentrum in Den Helder. Het gaat om een 28-jarige man van de Filippijnen. Het schip bevond zich op dat moment ongeveer 180 kilometer ten noorden van Den Helder, tegen de grens van de Nederlandse Exclusieve Economische Zone.

Onmiddellijk is door het Kustwachtcentrum de NOGEPA Offshore SAR-helikopter ingezet. Gezien de positie van het zoekgebied is zowel aan het Duitse als het Noorse Redding en Coördinatie Centrum ondersteuning gevraagd bij de opgestarte zoekactie. De Duitsers stelden een Kustwachtvaartuig ter beschikking en de Noren dirigeerden een SAR-helikopter naar het gebied. Ook nam een offshore-bevoorradingsvaartuig dat in het gebied aanwezig was deel aan de zoekactie.

De zoekactie werd om 11.00 uur beëindigd toen het bemanningslid niet was gevonden. De duur van de vermissing, de kledij van de vermiste en de huidige zeewatertemperatuur maakt dat er geen overlevingskans meer is", meldt het Kustwachtcentrum. De ingezette varende en vliegende (reddings)eenheden uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen keerden terug naar hun thuisbases.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.