‘Maak weegprocedure containers praktisch’

0

De IMO voert in 2016 een weegverplichting in voor containers. Het gaat om een voorschrift dat primair geldt voor verladers: zij moeten er voor zorgen dat containers die aan boord van een zeeschip worden geladen gewogen zijn of het gewicht ervan op een gecertificeerde manier is berekend. Een werkgroep van het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt aan een zo praktisch en laagdrempelig mogelijke uitvoering van de weegplicht. Het CBRB maakt deel uit van die werkgroep.

Het CBRB heeft, zo bericht het in zijn nieuwsbrief, benadrukt dat de onjuistheid van de containergewichten lang niet altijd een ‘"fysiek" probleem is; vaak zijn de correcte gewichten wel degelijk voorhanden maar komen deze, als gevolg van een organisatorisch/procesmatig probleem, uiteindelijk niet in de juiste systemen of documenten terecht.’
Alleen een weegverplichting invoeren, zonder dit organisatorisch probleem aan te pakken, lost het probleem van de onjuiste containergewichten in de binnenvaart dus niet op. Aldus het CBRB. De andere betrokken organisaties hebben soortgelijke bezwaren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.