Kronieken van een binnenvaartfamilie

0

Met zijn debuutroman Twee waarheden – Kronieken van een binnenscheepvaartfamilie levert Willem Resandt de spannende geschiedenis van een vroeg gepensioneerde zestiger.

Dr. Roel van Warring heeft vaak vreemde dromen. Tijdens een ziekenhuisopname raakt hij in coma en heeft hij een bijzondere ervaring; hij is een jonge binnenschipper vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn vrouw Silvia is zwanger. De familie wordt door de nazi’s vervolgd omdat ze een Joodse vluchteling helpen.
Als de schipper wordt vermoord komt van Warring uit zijn coma. Hij kan zich de droom tot in detail herinneren, gaat op onderzoek uit en vindt al snel de nazaten van de schippersfamilie. Het is het begin van dramatische ontwikkelingen met een verrassend slot, zo prijst El Jeir Uitgeverij het boek aan. 

Verschillende werelden en tijden
Willem Resandt is een 67-jarige Nederlander afkomstig uit Zeewolde. Hij is van oorsprong fysicus. Het schrijven zit in de familie; Resandt is een verre verwant van Louis Couperus. In zijn debuut weet Willem Resandt, die in het dagelijks leven bestuursvoorzitter is van het Duitse bedrijf Heidelberg Instruments, de lezer op een bijzondere wijze in het verhaal te sleuren. Gebeurtenissen vinden in verschillende werelden en tijden plaats, zonder absurd of ongeloofwaardig te worden. 

Twee Waarheden – Kronieken van een binnenscheepvaartfamilie kost € 24,- en is te bestellen via Bol.com.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.