Kromhout-liefhebbers komen aan hun trekken op Panheel Maritiem

0

De weergoden waren Panheel Maritiem achteraf gunstig gezind. Zij hadden vooral voor de zondag, de publieksdag, puik weer geregeld. Tot tevredenheid van de naar schatting bijna 10.000 bezoekers.

Het ontsteken van de Kromhout M00. (foto Jo Bindels)

Op het feestterrein aan de Antoniusplas waren alle ingredienten voor een genoeglijke middag en avond present. De eieren met spek vonden rond een uur of elf gretig aftrek. Om 12.00 uur bracht de organisatie een dankbetoon aan de sponsors voor hun gulle gaven, begeleid door de opzwepende klanken van de steelband Agogo.
Rond een uur of drie was het gezellig druk. Veel mensen bezochten de nostalgische sleepboten, de twee tjalken en de politieboot van het KLPD en lieten zich alles uitleggen. Extra aandacht was er dit jaar voor de stationaire motoren van het legendarische merk Kromhout. De start van de Kromhout M00 met het ritueel van voorverwarmen, goed smeren en aangooien van het vliegwiel was een belevenis. Het duurde elke keer zo’n vijf tot tien minuten, wat Roel Kleinstra jr. uit Maasbracht deed opmerken: “Je ziet wel dat de mensen vroeger meer tijd hadden.”

(Jo Bindels)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.