- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKramer start binnenvaartservice Maasvlakte-Eemhaven  

Kramer start binnenvaartservice Maasvlakte-Eemhaven  

- Advertentie -

Delen

De Kramer Group start een binnenvaartservice tussen Maasvlakte en Eemhaven. Aan de Eemhaven, op de voormalige City Terminal van ECT, gaat het bedrijf – onder meer bekend van RCT op de Maasvlakte – een reeferservicecentrum bouwen. Op maandag 27 februari ondertekende André Kramer een overeenkomst met Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam.

Het gaat daarbij met name om volle koelcontainers. De Kramer Group krijgt de beschikking over een bedrijfsterrein van in totaal 5,5 hectare en een kademuur van bijna 200 meter. Het Havenbedrijf zal een binnenvaartkade laten bouwen. De Kramer Group stopt met haar activiteiten op de locaties Reeweg en Eemhavenweg.

Ter vervanging van het empty depot aan de Reeweg creëert de Kramer Group een reeferservicecentrum. De dienstverlening op dit centrum reikt verder dan op het empty depot. Dus niet alleen koelcontainers repareren, schoonmaken en stallen maar er vindt ook inspectie en beveiliging plaats. Kramer-dochters Seamark Reefer Service en AM-Solution verzorgen hier specifieke dienstverlening voor de koelcontainers.  Naast een administratiekantoor voor de planning en rapportage zal het depot ook fungeren als opleidingscentrum.

 

City Terminal

De nieuwe activiteiten van Kramer op de voormalige City Terminal van ECT passen in het streven van het Havenbedrijf om hier een zogenoemde ‘multi-user’ omgeving te creëren waarbij meerdere, zo veel mogelijk elkaar aanvullende logistieke dienstverleners, gezamenlijk gebruik maken van een centrale weg en entree.

Het gebied wordt ontwikkeld tot een efficiënte multimodale draaischijf voor kustvaart, binnenvaart, spoor- en wegvervoer. De herindeling is deels ingegeven door het vertrek van ECT op de City Terminal, een complex aan terreinen langs de Eemhaven/Beatrixhaven en Willem-Alexanderhaven.

 

foto: André Kramer (links) en Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam houden een luchtfoto van het Eemhavengebied vast. (foto Ries van Wendel de Joode)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -