- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsExtra schuif: korter wachten bij Volkerak

Extra schuif: korter wachten bij Volkerak

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft in de sluisdeuren van de Volkeraksluizen een derde schuif aangebracht. Die extra schuif is half augustus in gebruik genomen. De installatie van een derde schuif gebeurde op verzoek van de binnenvaart; hij verkort namelijk de wachttijden bij de Volkeraksluizen. 

De Volkeraksluizen zijn het drukste en grootste binnenvaartsluizencomplex van Europa. Per jaar passeren er zo’n 115.000 beroepsvaartuigen en 45.000 recreatievaartuigen. Door het hoge verkeersaanbod dreigt de wachttijd op piekmomenten langer te worden dan de norm die Rijkswaterstaat hanteert. Die is maximaal 30 minuten.

Een onderdeel van de totale wachttijd is de nivelleertijd. Het gebruik van een derde schuif in de sluisdeuren verkort de duur van het nivelleren in de Volkeraksluizen. Daardoor worden de wachttijden minder lang, zo is het idee.

 

Versnelling schutproces

Met de installatie van de derde schuif komt Rijkswaterstaat tegemoet aan een de wens van de binnenvaart.  Leny van Toorenburg van Koninklijke BLN-Schuttevaer zegt “Het vervoer over water is met een versnelling van het schutproces zeker gediend. Chapeau!”

(foto Rijkswaterstaat)

Bij de uitvoering van de werkzaamheden is veel aandacht besteed aan het beperken van de hinder voor de scheepvaart. Zo zijn de werkzaamheden vooral in de nacht en op de relatief rustige vroege maandagochtenden uitgevoerd. Projectleider Caroline Schuring-Van Woudenberg over de installatie van de derde schuif: “Het was een uitdagende klus die, in goede samenwerking met hoofdaannemer Hollandia, succesvol en op tijd is gerealiseerd.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -