‘Koninklijke baggeropdracht’ in Nieuw-Zeeland

0
(Van der Kloet Fotografie)

Baggerbedrijf de Boer heeft de handelsmissie naar Nieuw-Zeeland afgerond met een ‘koninklijke opdracht’. Het Sliedrechtse bedrijf mag er tien jaar lang het onderhoud verzorgen van vijf havens.

Het contract is woensdag 9 november ondertekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ook de Nederlandse en Nieuw-Zeelandse ministers van Economische Zaken, Henk Kamp en Steven Joyce, waren daarbij.

 

Albatros

Het langjarige contract betreft de havens van Napier, Taranaki, Timaru, Lyttelton en Tauranga. Bijzonder is dat deze concurrerende havens een gezamenlijke aanbesteding deden. Zodoende kan De Boer permanent een baggerschip in Nieuw-Zeeland stationeren. Dat wordt de sleephopperzuiger Albatros.

 

(foto Rijksvoorlichtingsdienst)
(foto Rijksvoorlichtingsdienst)

Hollands glorie

‘We zijn zeer trots op het binnenslepen van dit contract’, aldus Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf de Boer. ‘Als familiebedrijf richten wij ons op de lange termijn. Daar sluit dit tienjarig contract naadloos bij aan. Een mooi voorbeeld van duurzame samenwerking tussen alle partijen en oer-Hollands glorie in den vreemde. Uiteraard was de aanwezigheid van de Koning en Koningin bij de ondertekeningsplechtigheid voor ons de spreekwoordelijke kers op de taart.’

 

foto boven: Van der Kloet Fotografie

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.