- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKNRM Dordrecht zoekt nieuwe bemanningsleden

KNRM Dordrecht zoekt nieuwe bemanningsleden

- Advertentie -

Delen

KNRM-reddingsstation Dordrecht is op zoek naar nieuwe bemanningsleden die als vrijwilliger de reddingboten willen bevaren. Het gaat om mensen tussen de 18 en 45 jaar, die een teamspeler overdag vaak beschikbaar zijn én binnen tien minuten bij de Dordtse reddingsposten kunnen zijn? Donderdag 21 september is er een voorlichtingsavond.

Het reddingstation bestaat uit een groep van dertig enthousiaste vrijwilligers, die samen verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening op en rond de wateren van Dordrecht. Gemiddeld komen de varende bemanningsleden ongeveer honderd keer per jaar in actie.

 

Inzetbaar

De reddingbootbemanning is in principe 24 uur per dag ‘in dienst’. Dit houdt in dat je elk moment van de dag door middel van een pager kan worden opgeroepen. De KNRM heeft daarbij als uitgangspunt dat de reddingboot binnen tien minuten na een alarmering moet uitvaren. Dat betekent dat je vanaf je werk- en/of woonadres binnen dit tijdslimiet aan boord van de reddingboot moet kunnen zijn.

De KNRM heeft hiervoor een speciaal beschikbaarheidssysteem, waarmee vrijwilligers op ieder moment hun beschikbaarheid kunnen wijzigen, zodat er altijd inzicht is in ieders inzetbaarheid.

 

Avontuurlijk en dankbaar werk

KNRM Dordrecht biedt avontuurlijk, verantwoordelijk en vooral dankbaar werk in een gemotiveerd, hecht en enthousiast team. Het station beschikt over uitstekend en modern materieel. Vrijwilligers komen in aanmerking voor professionele opleidingen (intern en extern) en krijgen de kans om zich te specialiseren in bepaalde taken en door te groeien in functie.

 

Interesse?

Denk je dat jij geschikt bent als bemanningslid? Neem dan contact op met:
schipper Robert Herks (06 25 32 18 27, [email protected]) of secretaris Marjon van Ginneken (06 53 93 33 11, [email protected])

De voorlichtingsavond op donderdag 21 september 2017 begint om 20.00 uur en vindt plaats in het boothuis aan de Maasstraat 17A in Dordrecht.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -