KIVI-erepenning voor scheepsbouwer René Berkvens

0

René Berkvens, CEO van Damen Shipyards Group, heeft de KIVI Erepenning Maritieme Techniek ontvangen. De beroepsorganisatie van ingenieurs in Nederland eert op die manier zijn jarenlange rol als initiator en stimulator van vele commerciële, organisatorische en strategische Damen-successen en ook zijn bijdragen aan de Nederlandse maritieme industrie.

De uitreiking vond plaats bij de Technische Universiteit Delft tijdens het symposium ‘De Maritieme Maakindustrie – is er plaats voor innovatie in de boardroom?’ “René heeft ingezien dat een hechte relatie tussen de (verkoop)strategie van het bedrijf en R&D in alle facetten van het bedrijf essentieel is”, gaf de jury als toelichting. En “…dat de werf niet zozeer een product aanbiedt, maar een dienst die de klant over lengte van jaren gebruikt. Waarschijnlijk houdt het hier niet op en zullen we met hem moeten nadenken hoe te participeren in het verdienmodel van de klant.”

berkvens-kivi2Berkvens kijkt verder dan de techniek, aldus de jruy. “Klant, verdienvermogen, organisatie, kennis, strategie en vernieuwing – dat is zijn wereld. Met technische en leidinggevende kwaliteiten verenigt hij een stimulerende menselijke geest. Dit is zijn oeuvre en dit is wat hem als de scheepbouwer van vandaag uitstekend maakt.”

Daarnaast werd ook Berkvens ook als persoon geprezen: “Niet alleen is zijn taalgebruik goed, hij kan ook uitermate charmant zijn… Een man die je vertrouwt, en die je graag een opdracht gunt. En dat is wel waar het om gaat in de verkoop van kapitaalgoederen.”

 

Erepenning

De afdelingen Maritieme Techniek en Offshore Techniek van KIVI reiken de Erepenning sinds 2007 uit aan een persoon, bedrijf of organisatie als “erkenning voor het behalen van uitzonderlijke resultaten in en voor de Nederlandse maritieme industrie”.

Berkvens ontving de erepenning uit de handen van de vorige laureaat (2013) Edward Heerma van Allseas. Eerder werd de penning uitgereikt aan Lex Keuning (2011, TU Delft), Joop Roodenburg (2009, Huisman) en Gerard Dijkstra (2007, Dykstra Naval Architects).

 

foto boven: René Berkvens (midden) met voorganger Edward Heerma en KIVI-directeur Micaela dos Ramos.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.