Jaarverslag 2020

0

Deze week is het jaarverslag van 2020 verstuurd naar alle sponsoren van het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB). Hierin staan alle activiteiten van het afgelopen jaar. De hoogtepunten waren het Binnenvaartcafé, de werkbezoeken, het promotiefilmpje van Baas Over Je Eigen Toekomst en de Barometer.

Het afgelopen jaar heeft er 1x een Binnenvaartcafé plaatsgevonden in het World Port Center te Rotterdam. Deze editie stond in het teken van de toekomst van offshore windparken, digitalisering in de afhandeling van natte bulk en het verbinden van Portbase en Nextlogic.

Dagmar Stolk
Dagmar Stolk, communicatiemedewerker bij Bureau Voorlichting Binnenvaart
  • Het BVB organiseert altijd samen met het Centraal Overleg Vaarwegen, Koninklijke BLN-Schuttevaer en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart de werkbezoeken. Nieuwe politici (leden van de Tweede Kamer, provincies en gemeenten) en beleidsmedewerkers die te maken hebben of krijgen met de binnenvaart, krijgen een rondleiding bij de Verkeerspost in Dordrecht of Nijmegen. In 2020 hebben er 7 werkbezoeken plaatsgevonden.
  • Bosman Container Shipping Group (BCS Group) heeft meegewerkt aan een film in het kader van de Campagne Baas Over Je Eigen Toekomst (BOJET). Elke maand licht BOJET een andere sector uit met leuk nieuws, opleidingen en beroepen. De maand april stond in het teken van de binnenvaart. BCS Group stelde hun schip mcs Progres beschikbaar voor een rondleiding aan boord.
  • Om de binnenvaart te promoten heeft het BVB samen met Johnny Schapers van containerschip Fixut Maris een televisie-item opgenomen voor het RTL-programma de Barometer. De focus lag op het werken aan boord en de brede logistieke inzetbaarheid van de binnenvaart.

Naast deze hoogtepunten heeft het BVB veel vragen gekregen over logistieke onderwerpen en de mogelijkheid om te werken in de binnenvaart. Ook hebben leerlingen en scholen ons in 2020 weten te vinden voor het aanvragen van spreekbeurtpakketten.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.