ID-banen KSCC op de tocht

0

Nijmegen is voornemens gesubsidieerde ID-banen af te bouwen. Veel van deze in- en doorstroombanen zouden moeten verdwijnen in de Waalstad. Ook vijf van de werkplekken die ooit Melkertbanen werden genoemd, bij het KSCC staan op de tocht.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelde jaren geleden een tijdelijke subsidie beschikbaar voor werkgevers om met de landelijke stimuleringsregelingID-banen te creëren. De gemeente Nijmegen heeft de vijf werknemers van het KSCC een brief gestuurd om het mogelijk afbouwen van de arbeidsplaatsen in de Karelstad te bespreken. Dit ter oriëntatie of er doorstroommogelijkheden bestaan of voor omscholing kan worden gezorgd.
De gesprekken tussen gemeente en betrokkenen verkeren vooralsnog in een verkennend stadium. De angst heerst dat bij opheffen van de ID-banen de logistiek van KSCC Nijmegen als een plumpudding in elkaar zal zakken. Die angst lijkt niet onterecht omdat veel administratieve en logistieke werkzaamheden op het schipperscentrum op het vijftal drijven. Zij kijken dan ook met argusogen naar de plannen van de gemeente. Bij een eventueel schrappen van de ID-banen zal een belangrijke sociaal-maatschappelijke steunpilaar voor schippers en ook gepensioneerde varensmensen wegvallen.

(Frank Antonie van Alphen)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.