- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHypermodern LNG-bunkerschip voor Shell

Hypermodern LNG-bunkerschip voor Shell

- Advertentie -

Delen

Het hypermoderne bunkerschip Cardissa van Shell Western LNG Trading Rotterdam kwam vrijdag aan in Rotterdam. Dit zeewaardige schip stelt Shell in staat om klanten door heel Europa te bevoorraden met liquefied natural gas (LNG) vanuit de Gate terminal in Rotterdam. De Cardissa kan 6.500 m3 LNG vervoeren.

Ook heeft Shell een tijdcharterovereenkomst gesloten met Victrol N.V. en CFT voor een bunkerschip met een capaciteit van 3.000 kubieke meter LNG. Het schip krijgt Rotterdam als standplaats. Zo kan het ook binnenschepen bevoorraden.

“LNG als scheepsbrandstof heeft een belangrijke rol te spelen in de energiemix van de toekomst”, zegt Steve Hill, Executive Vice President van Shell Energy. “Met deze bunkerschepen en de Gate terminal laten we zien dat Shell is toegewijd aan het bouwen van een robuuste en betrouwbare bevoorrading van onze klanten. Met strengere regels voor emissies aan de horizon, blijven we met onze klanten en partners werken aan schonere energieoplossingen.” Steeds meer scheepseigenaren en -operators kiezen voor het schoner brandende LNG in plaats van traditionele brandstoffen. Dit in reactie op regelgeving voor de uitstoot van zwavel en stikstofoxiden, inclusief de recente beslissing van de International Maritime Organization (IMO) om het zwavelgehalte van scheepsbrandstoffen te beperken tot 0.5%.

(foto Shell)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -