HME helpt zeevaartschool bij scholing docenten

0

Donderdag 16 december start de afsluitende module van de trainingserie Marine Propulsion aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. In een serie van vijf modules worden docenten van de zeevaartschool en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden bijgeschoold over de complete voortstuwingstrein van zeeschepen.

De deelnemende docenten aan de Marine Propulsion Course.

Directeur Gerrit van Leunen van MIWB zegt: “We waren al langere tijd op zoek naar scholingsmogelijkheden voor onze technische docenten. Ondanks het feit dat onze mensen al over een hoog kennisniveau beschikken, is men erg enthousiast over de inhoud van deze leergang en de deskundigheid van de docenten die de modules verzorgen. In totaal nemen acht van onze collega’s deel aan dit traject en zij ervaren het als erg leerzaam.”

Vereerd
“We zijn zeer vereerd om met het MIWB samen te mogen werken”, vertelt Gert-Jan Huisink, directeur van HME. “Het instituut staat bekend om zijn kwalitatieve nautisch-technische opleidingen. Zo is het geavanceerde Maritiem Simulator Training Centrum indrukwekkend. Dat HME hieraan een bijdrage kan leveren met kennis uit de scheepsbouwindustrie is fantastisch.”

Voor 2011 staat de trainingserie Design of Marine Auxiliary Systems op de agenda. Naast docenten van het MIWB en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden kunnen tevens professionals uit de sector deelnemen. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.