Het ene goede doel helpt het andere

0
(foto AS Media)

Afgelopen weekend zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie Serious Rescue. Met deze actie haalden ze geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request.

Zaterdag 17 december vetrokken de boten vanuit Gouda (foto). In drie dagen voeren ze  naar Breda. Daar overhandigden de redders maandagmiddag 19 december een cheque aan 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende die tot zaterdagmiddag 24 december vanuit het Glazen Huis non-stop uitzenden. Het opgehaalde bedrag was 31.000 euro.

 

Rode Kruis

3FM Serious Request vraagt dit jaar met de Rode Kruis-actie aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Deze stille ramp eist elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven. Het is daarmee de voornaamste doodsoorzaak van kinderen onder de 5 jaar.

Voor Serious Rescue voeren vrijwilligers van diverse reddingsbrigades van Gouda naar Breda. Tientallen boten deden mee. De vaartocht was circa 145 kilometer lang.

Onderweg probeerden de deelnemers zo veel mogelijk geld op te halen via sponsors en activiteiten. Dat gebeurde onder het motto: “Het ene goede doel helpt het andere goede doel, want samen redden we het beter.”

 

foto: AS Media

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.