- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHEBO koopt 900 tons bok

HEBO koopt 900 tons bok

- Advertentie -

Delen

In januari wordt de vloot van HEBO Maritiemservice uitgebreid met een drijvende bok. De nieuwe aanwinst heeft een hijscapaciteit van 900 ton. Met de bok verwacht HEBO een nieuwe markt aan te boren en actief te worden op de Baltische Zee.

Wiebbe Bonsink, algemeen directeur van HEBO Maritiemservice, vertelt: “Ook op grotere vluchten heeft deze bok een indrukwekkend hijsvermogen. Op een vlucht van 22,5- meter kan hij tot 800 ton hijsen en op een vlucht van 46 meter nog 500 ton.”

Met de nieuwe aanwinst hoopt het bedrijf uit Zwartsluis zijn marktpositie te versterken en het bedrijf verder laten groeien. De bok zal volgens Bonsink breed worden ingezet. “Daarbij kun je denken aan werkzaamheden op de Baltische Zee, maar ook op de Noordzee en in Rotterdam.”

 

(foto HEBO Maritiemservice)

Eigen voortstuwing

De bok wordt binnenkort overgenomen van DBB Salvage uit Denemarken. Volgens Bonsink beschikt hij over handige voorzieningen. “De bok heeft een hulphijs van 100 ton met een maximale hijshoogte van 74 meter en een maximale vlucht ruim 60 meter. Ook is de bok voorzien van een dynamisch positioneringssysteem en eigen voortstuwing.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -