Groter dan 24.000 TEU

0

Precies 4 TEU meer dan 24.000 kan de Ever Alot vervoeren. Het is een nieuw Ultra Large Container Vessel van rederij Evergreen, en dit momenteel grootste containerschip ter wereld staat gepland om voor het eerst Rotterdam te verschijnen in de nacht van 10 op 11 augustus in de Amazonehaven bij ECT.

Er zijn nog niet veel foto’s van de Ever Alot in omloop, maar de afmetingen van het schip komen overeen met de voorgaande schepen, zoals de Ever Ace (foto), goed voor 23,992 TEU. Beide schepen zijn 400 meter lang en 61,5 meter breed. Beide schepen maken deel uit van de A-klasse van Evergreen.

De Ever Alot kan maar eventjes genieten van de status als grootste schip. Afgelopen maandag 1 augustus werd de MSC Tessa te water gelaten bij ’s werelds grootste scheepswerf Hudong-Zhonghua Shipbuilding in Shanghai. De Tessa heeft een capaciteit van 24.116 TEU en zal dit jaar nog in de vaart komen. Scheepswerf Yangzijiang Shipbuilding heeft met de ‘MSC Irina’ en de ‘MSC Michel Cappellini’ twee containerschepen met een nominale capaciteit van 24.232 TEU in aanbouw.

De officiële capaciteit is gebaseerd op het stapelen van lege standaardcontainers van 20 voet lang (zes meter) en 8 voet hoog (2,43 meter). In de praktijk laden die schepen vooral 40 voets containers en is hun werkelijke capaciteit lager dan de ‘theoretische’ 24.000 TEU. De megamaxcontainerschepen hebben al jaren geleden de lengte van 400 meter bereikt. Schepen worden niet groter gemaakt omdat ze anders niet door het Suezkanaal mogen varen en dat is de voornaamste vaarroute tussen Zuidoost Azië en Europa.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.