Groningen maakt zich op voor 13e editie van WinterWelVaart

0
(Foto Knelis)

Één van de meest gefotografeerde evenementen van Gronigen vindt van vrijdag 20 tot zondag 22 december weer plaats. Het gaat om de dertiende editie van WinterWelVaart. Ruim twintig sfeervol verlichte, historische schepen meren aan in de binnenstad: aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A.

Het gratis evenement is bedoeld voor jong en oud. Aan boord kunnen bezoekers genieten van het muziek-, theater- en kunstprogramma. Aan wal is een wintermarkt en meer dan veertig kunstenaars tonen hun werk in het A-kwartier in de Sterrenbeeld Kunstroute. Voor kinderen is er een speciaal programma ontwikkeld.

Historische schepen

Het weekend voorafgaand aan WinterWelVaart in de stad zijn historische schepen op zaterdag 14 december en zondag 15 december te bewonderen in Zoutkamp, het vissersdorp met kleurige havenpakhuizen. Eén van de oudste scheepswerven in de provincie, Werf Wolthuis in Sappemeer, doet zaterdag 14 december ook mee.

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van een aantal van deze schepen is er een gevarieerd muziek- en theaterprogramma met verschillende artiesten. Alle schepen zijn gratis toegankelijk en de schippers vertellen over hun werk en de geschiedenis van de schepen.

Naast een uitgebreide markt en activiteiten in, op en rond de schepen, openen de verschillende beeldend kunstenaars uit het A-kwartier hun ateliers. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is er een speciaal rm gratis kinderprogramma aan boord.

Zoutkamp en Sappemeer

De historische schepen van WinterWelVaart zijn te bezoeken op meerdere locaties in de
provincie. Dit jaar meren ze, naast de stad Groningen, voor het vijfde jaar ook in andere plaatsen in de provincie aan: in Zoutkamp en bij Werf Wolthuis in Sappemeer. Hier kunnen bezoekers ook genieten van de schepen, van muziek, een kerstmarkt en de maritieme, gezellige sfeer. Dit alles in een historisch, sfeervol decor.

 

WinterWelVaart Groningen
20, 21 en 22 december

Vrijdag 20 december 17.00-00.00 uur
Zaterdag 21 december 12.00-00.00 uur
Zondag 22 december 12.00-18.00 uur

WinterWelVaart Zoutkamp
14 en 15 december

Zaterdag 14 december 11.00-18.00 uur
Zondag 15 december 11.00-17.00 uur

WinterWelVaart Werf Wolthuis in Sappemeer

14 december

Zaterdag 14 december
10.00-17.00 uur

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.