- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGratis drinkwater in Amsterdam

Gratis drinkwater in Amsterdam

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Amsterdam biedt binnenvaartschippers voortaan direct 6 kuub gratis drinkwater per etmaal. Dat kan worden ingenomen op de Haparandadam (Houthavens). De service is onderdeel van het programma Binnenvaart Klant Centraal. Het recht op afname van 6 kuub drinkwater is nu inbegrepen in de tarieven van het binnenhavengeld voor de beroepsvaart.

De software voor de administratieve afhandeling is ingeregeld en de regeling voor gratis gebruik van de voorziening wordt toegevoegd aan de algemene voorwaarden. Het drinkwaterpunt op de Haparandadam is te bedienen met de SAB-kaart met nultarief (ecokaart). Voor watergebruik boven de 6 kuub ontvangen schippers automatisch een factuur.

Het aanbieden van gratis drinkwater aan de binnenvaart in de Amsterdamse haven is het resultaat van een actieplan dat het Havenbedrijf samen heeft opgesteld met vertegenwoordigers van Koninklijke BLN-Schuttevaer, ASV en CBRB (samen met VT). Het Havenbedrijf is gestart met de voorbereidingen voor een tweede drinkwaterpunt in de Amsterdamse haven.

amsterdam-havenvoorzieningen

Inzamelpunt voor huisvuil, glas en papier

Deze maand verwacht het Havenbedrijf te starten met een proef met een gratis inzamelpunt voor huisvuil, glas en papier. Dat komt ook op de Haparandadam.

De huisvuilcontainer is te bedienen is met de ecokaart van het SAB. De glas- en de papiercontainer worden toegankelijk zonder gebruik van deze kaart.

Na een halfjaar zal Havenbedrijf Amsterdam de proef evalueren en een mogelijk vervolg bespreken met de binnenvaartorganisaties. Naar verwachting worden de containers in maart dit jaar geplaatst, waarna de proef van een half jaar officieel van start gaat.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -