Gent en Zeeland Seaports werken aan fusie

0
(foto Michiel Hendryckx)

Het Vlaamse Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) gaan nauwer samenwerken en willen uiteindelijk fuseren. De havenbedrijven hebben de afgelopen maanden onderzoek verricht naar de kansen en mogelijkheden daarvan. In april 2017 willen ze weten of een fusie de beste oplossing is. Op maandag 7 november ondertekenden de havenbeheerders in het Gentse stadhuis een intentieverklaring. Dat gebeurde tijdens een Vlaams-Nederlandse top.

Ondertekenaars waren  voorzitter Mathias De Clercq van Havenbedrijf Gent, voorzitter Roelf de Boer van de raad van commissarissen van Zeeland Seaports, en hun CEO’s Daan Schalck en Jan Lagasse. Bij de plechtigheid aanwezig waren de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts en de Nederlandse premier Mark Rutte en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

De verdere samenwerking, op gelijkwaardige basis, is een logisch gevolg van de ligging, de vergelijkbare omvang en de strategische overlapping van beide havenbedrijven. Het gaat in feite om één aaneensluitende economische zone van Vlissingen, Borsele en Terneuzen tot Gent. De omvang en de strategie van beide havenbedrijven is op veel vlakken ook vergelijkbaar. Ze werken al  samen voor de Nieuwe Sluis, gezamenlijke scheepvaartbegeleiding, promotie op beurzen en management van de haveninfrastructuur.

foto: Michiel Hendryckx

(vide0: ANP)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.