- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFutureLand pakt uit in herfstvakantie

FutureLand pakt uit in herfstvakantie

- Advertentie -

Delen

In FutureLand valt veel te beleven in de herfstvakantie. Naast het vaste programma met bus- en rondvaartboottours organiseert het infocentrum op de Maasvlakte allerlei extra’s voor kinderen.

Het gaat onder meer om een voorleessessie van Joris Lutz, gratis leerzame proefjes, stenen beschilderen van het Maasvlaktestrand en speuren naar havenbeelden. Een kijkje nemen in de toekomst kan ook: zet een virtual reality-bril op je neus en vlieg naar de haven in het jaar 2066.

 

Fred in de haven

Kom je vrijdag 20 oktober luisteren naar de avonturen van Fred in de Rotterdamse haven? Joris Lutz leest Fred in de Haven op hilarische wijze voor en zingt de vrolijke liedjes uit het boek. Fred in de haven is een muzikaal avontuur voor kinderen van vijf jaar en hun (groot)ouders. Het Rotterdamse avontuur van de trouwe hond Fred is helemaal in een nieuw jasje gestoken. De gratis voorleessessies vinden plaats om 11.30 uur en 13.35 uur.

 

Gratis technische proefjes doen

Tijdens de herfstvakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Jonge bezoekertjes schroeven hun technische kennis op en ervaren welke techniek komt kijken bij de inrichting en het gebruik van een nieuwe haven. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Onder begeleiding gaan de kinderen zelf aan de slag. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Praktische informatie: van zondag 15 tot en met zondag 22 oktober kun je op alle dagen dat FutureLand geopend is proefjes doen. De proefjes starten telkens om 14.00 uur en op zondag bovendien om 12.00 uur. Let op: zaterdag 14 oktober en maandag 16 oktober is FutureLand gesloten.

 

Kinderworkshops

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de zomervakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken  stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen.

Praktische informatie: de kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden aangeboden op zondag 15 oktober, woensdag 18 oktober en zondag 22 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Extra: woensdag 18 oktober en zaterdag 21 oktober is er een gratis kinderrondleiding in FutureLand.

 

Op zoek naar havenbeelden

De allerkleinsten kunnen met een speciale bril op zoek naar leuke havenbeelden in FutureLand!  Loop door het centrum en vind bordjes met allemaal stippen. Zet een stoere bril op je neus en kijk welk plaatje op het papier precies hetzelfde is als op het bordje. Het vel en de bril haal je gratis op aan de balie. Als je alles goed hebt krijg je een leuk aardigheidje cadeau.

 

Nieuw in FutureLand: 360ºPortExplorer

Dankzij de tweede Maasvlakte kan de haven van Rotterdam de komende decennia blijven groeien en vernieuwen. Neem in de nieuwe tentoonstelling 360ºPortExplorer een kijkje achter de gesloten toegangspoorten van bedrijven die Rotterdam zo uniek maken. Met een klik op het touchscreen rijd je zomaar een containerterminal van APMT op. En heb je al eens door een funderingspaal van een windmolen gelopen? Sla dan offshorebedrijf Sif niet over. Ervaar zelf de haven in 360°!

 

Fototentoonstelling ‘Toeziend oog’

Heel de wereld kwam kijken hoe Nederland een haven opspoot in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt. Door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is een unieke expositie samengesteld. Kijk mee en beleef opnieuw de verwondering die aan al dit beeldmateriaal vooraf ging. De tijdelijke tentoonstelling is van 1 juli tot 1 januari 2018 te zien.

Adres FutureLand:
Europaweg 902
3199 LC Maasvlakte Rotterdam
havennummer 8360

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -