- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFremantle Highway gaat naar de Eemshaven

Fremantle Highway gaat naar de Eemshaven

- Advertentie -

Delen

Na overleg met alle betrokken partijen heeft demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloten dat de Fremantle Highway naar de Eemshaven wordt gesleept. Op dit moment ligt het autoschip 16 kilometer boven Schiermonnikoog. De brand is gedoofd.

De Eemshaven is de meeste geschikte haven, aldus Rijkswaterstaat. Dat heeft te maken met de korte afstand (64 kilometer), maar ook met de aanwezige infrastructuur en de faciliteiten die de haven biedt voor de vervolgstappen bij de berging. Door de sleepreis zo kort mogelijk te houden worden de risico’s beperkt – zeker met de verslechterende weersomstandigheden.

Stabiel

De vertrek- en aankomsttijd van het schip is sterk afhankelijk van weer, stroming en getij. De sleep vertrekt vandaag, 3 augustus, vanaf de huidige locatie.

De situatie op de Fremantle Highway is nog steeds stabiel. Het grootste gedeelte van het schip is inmiddels geïnspecteerd en er zijn geen aanwijzingen dat er nog brand is. Tijdens de sleepreis zijn experts aan boord om de status van het schip constant in de gaten te houden. De Guardian van de Kustwacht en het oliebestrijdingsschip Arca van Rijkswaterstaat begeleiden de reis.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -