- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFrank Klok is 'Meest Sociale Student'

Frank Klok is ‘Meest Sociale Student’

- Advertentie -

Delen

Een blij verraste Frank Klok ontving vrijdagmiddag 6 juli de Nautilusprijs ‘Meest Sociale Student’. Dat gebeurde tijdens de diploma-uitreiking op de Maritieme Academie Harlingen, waar de 16-jarige scholier uit het Drentse Nijeveen zijn diploma VMBO Gemengde Leergang kreeg.

“Dat had ik totaal niet verwacht. Fantastisch!”, reageerde Frank Klok. Omzien naar elkaar aan boord’, vind ik erg belangrijk”, ja. Net zoals hier op het internaat. Je zit hier, net zoals aan boord, heel de week kort op elkaar. En je moet het samen doen.”

Een reclamespotje over de Maritieme Academie Harlingen deed hem voor die school kiezen. “Toen ben ik naar de open dag geweest en ben ik vlot ‘overgehaald’ door een enthousiaste docent. Ik heb het goed naar mijn zin hier. Prima school en goede docenten. Ik wil nu door voor mijn schippersdiploma. En dan varen, ja. Het liefst op een mooi containerschip. Daar heb ik ook al stage op gelopen.”

 

Hulpvaardig en positief

De Nautilus prijs werd uitgereikt door Hans Walthie, communicatieadviseur bij vakbond Nautilus. In zijn toelichting vertelde hij: “Frank is in samenspraak met zijn docenten uitgeroepen tot de meest sociale leerling, want Frank is gewoon aardig voor anderen. Heeft vier jaar deel uitgemaakt van de zeeliedenraad.”

“Hij heeft nog een keer een motorbootje met vastgelopen leerlingen met een punter opgehaald in Giethoorn. Hij leidt regelmatig nieuwe leerlingen rond om de school en huisvesting te laten zien. Is actief tijdens open dagen en tijdens de kerstmarkt. Bovendien is hij zeer hulpvaardig voor andere leerlingen en docenten. En positief ingesteld!”

foto: Nautilus

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -