Flinter verwelkomt Flinter Arctic

0

Bij Scheepswerf Ferus Smit (Westerbroek, Groningen) is afgelopen zaterdag het ms Flinter Arctic gedoopt en te water gelaten. Dit 11.000-tons multi-purpose 1A ijsklasse schip is gebouwd in opdracht van rederij Flinter. De Flinter Arctic gaat deel uitmaken van een vloot van ruim vijftig schepen.

De Flinter Arctic ging zaterdag 18 september te water. (foto Stieber Fotografie)

Henrijette Kristina Hansen, department manager van DSV Air & Sea, verrichtte de doop. Het Deense logistieke bedrijf is een belangrijke partner van Flinter in het transport van windmolens.
De Flinter Arctic is het derde schip uit een serie van vijf 11.000 tons-schepen. De oplevering is naar verwachting volgende maand. Het volgende schip in deze nieuwbouwserie is de Flinter Atlantic.

53 schepen
Rederij Flinter is een snelgroeiende Nederlandse scheepvaartonderneming. Flinter begon in 1989 met één schip. Eind dit jaar telt de vloot 53 schepen. Dat zijn voor het grootste deel uit moderne multi purpose-schepen. Die variëren in grootte van 1.100 tot 11.000 ton. De schepen zijn zo gebouwd dat ze diverse soorten ladingen kunnen vervoeren: stukgoed, bulk en containers.
Daarnaast heeft het bedrijf uit Barendrecht vier containerschepen. Wat minder bekend is, is dat wereldwijd ook vele transporten over land en door de lucht worden verzorgd. Flinter noemt het “full service maritime logistics” en ook planning, coördinatie, begeleiding plus alle bijbehorende diensten zoals de verzorging van de bemanning, administratie en technisch beheer vallen eronder.

Vlootmaatschap
Flinter heeft beleggers geïnteresseerd in Vlootmaatschap Flinter Arctic via een geheel zelf uitgevoerde emissie. Deze vond plaats in het najaar van 2009. Later in dat jaar werd investeren in Vlootmaatschap Flinter America succesvol onder de aandacht gebracht van beleggers. Een belangrijk aspect hierbij is de fiscale behandeling die investeerders genieten: het ingelegde bedrag wordt aan het begin van de looptijd gecompenseerd.
Onlangs heeft Flinter een derde vlootmaatschapproject geïntroduceerd: Flinter Rose. Dit 5.500 ton Multi purpose-schip is al op een haar na ingetekend. De komende tijd brengt Flinter nog een aantal vlootmaatschappen op de markt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.