- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFeestelijke lichtkunst op de grachten

Feestelijke lichtkunst op de grachten

- Advertentie -

Delen

Kerst is in de christelijke traditie het feest van het licht. Amsterdam Light Festival sluit daarbij aan. Dit jaar al voor de tiende keer. Dat is voor de organisatie aanleiding om de mooiste kunstwerken van de afgelopen tien jaar nogmaals in en langs de grachten tentoon te stellen.

Door corona zijn de kunstwerken maar beperkt in hun volle glorie te zien, aangezien de rondvaartboten maar tot 17.00 uur mogen varen. Met een eigen sloep of bootje, of wandelend kunnen mensen individueel tot 22.00 van de lichtgevende kunstwerken genieten.

Vliegende Hollander

De tour begint in het Oosterdok met de Vliegende Hollander. Het spookschip is terug als kunstwerk, opgebouwd uit verlichte fonteinen. De waterstralen vormen samen het legendarische schip.

Aan het eind van de middag is op de Amsterdamse grachten dagelijks een lang lint van rondvaartschepen te zien die langzaam langs de kunstwerken varen. Voor de vroege vogels staan de kunstwerken ook van zeven uur tot negen uur ’s ochtends aan. Dan is het nog donker genoeg.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Aan het eind van de middag is er bijna niemand te zien want voor 1730 is het door het daglicht nauwelijks de moeite waard om de lightfestivalroute met een rondvaartboot te maken. Vroege vogels zijn er wel in het weekend, maar ook niet veel. Afgelopen zaterdag vijf rondvaartboten. De illegale rondvaart doet daarentegen weer goede zaken! Hele “families” varen met deze snorders ‘savonds de lightfestivalroute en handhaving is er dan niet meer. Het festival is mooi en leuk, het beleid is een aanfluiting.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -