Feest om vijf jaar FrieseVloot

0

Zondag 13 april viert de FrieseVloot zijn 5-jarig bestaan. Het feest vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats in de haven van Stavoren, waar de meeste schepen van de vloot aan de kade liggen.

 

In 2009 besloten schippers uit Stavoren om zelf een vloot op te zetten. Dit werd de FrieseVloot. De vloot bestaat inmiddels uit 22 goed onderhouden zeilschepen met als thuishaven Stavoren, Lemmer, Makkum of Harlingen, die vaartochten organiseren.

Zeiltocht
De schippers van de bruine vloot zijn 13 april aanwezig voor een praatje en belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het ruim van de historische zeilschepen. Want ondanks hun hoge leeftijd en traditionele uitstraling zijn ze van alle gemakken voorzien en dus geschikt voor een comfortabele zeiltocht voor jong en oud.
Op de schepen, maar ook in de haven zelf zijn zondag verschillende activiteiten. Er is gelegenheid om een zeiltochtje te maken met een tjalk of klipper, meedoen aan een wedstrijdje fokhijsen, een markt met live muziek en een prijsvraag. Ook is museum het Ponthuis gratis toegankelijk.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.