Exmar mag LNG gaan leveren in Antwerpen

0

Na een Europese openbare aanbesteding heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen rederij Exmar gekozen als  strategische partner voor LNG-bunkering in de haven van Antwerpen. Ze gaan samen een LNG-bunkerschip ontwikkelen en zullen diverse studietrajecten opzetten.

Scheepvaartbedrijf Exmar heeft ruime ervaring met het vervoer van gas. Het wereldwijd opererende bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen.
Met de strategische alliantie willen het Havenbedrijf en Exmar LNG beschikbaar maken in het antwerpse havengebied. Ze willen in het voorjaar van 2014 starten met de bouw van het eerste LNG-bunkerschip.

Aanmoedigen
Het gebruik van LNG als scheepsbrandstof is voor reders een optie om te voldoen aan de strengere emissie-eisen die in 2015 voor de zeenaart ingaan. Eddy Bruyninckx, CEO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, zegt: “Het Havenbedrijf wenst, gelet op de milieu- en duurzaamheidsbaten, het gebruik van LNG als scheepsbrandstof niet enkel aan te moedigen maar ook te faciliteren. Daarom wil het Havenbedrijf er actief voor zorgen dat schepen die vanaf 2015 de haven van Antwerpen aanlopen LNG als scheepsbrandstof kunnen bunkeren."
"Door beroep te doen op de LNG-expertise van Exmar zal LNG als scheepsbrandstof op een veilige en efficiënte manier kunnen worden aangeboden. Hiermee zet de haven haar ambitie om zich als duurzame haven te positioneren om in daden.”

Tientalen miljoenen tonnen per jaar
Nicolas Saverys, CEO van Exmar is zeer verheugd met de keuze van het Havenbedrijf. "Exmar ziet LNG-bunkering als een strategische doelmarkt voor de komende jaren. Onafhankelijke studies tonen aan dat deze LNG-bunkeringmarkt een wereldwijd potentieel heeft van extra tientallen miljoenen tonnen per jaar tegen 2020. Gezien haar unieke LNG-expertise in onder andere het transfereren van LNG via flexibele slangen, kan Exmar zich perfect positioneren in deze nieuwe LNG-bunkeringmarkt en aldus substantieel bijdragen tot het terugdringen van de scheepvaartemissies.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.