Europa akkoord met overname Imtech Marine

0

De overname van Imtech Marine door Pon Holdings en Parcom Capital is afgerond. Onlangs ging de Europese Commissie akkoord. Imtech Marine blijft onder eigen naam opereren en wil groeien.

 

Nieuwe naam

René ten Brinke, CEO van Imtech Marine, zegt: ‘Er breekt voor Imtech Marine een nieuwe periode aan nu het overnameproces is afgerond. We zetten de komende jaren in op de verdere versterking van onze vooraanstaande positie in de maritieme sector waarbij onze klanten, medewerkers en leveranciers centraal staan. Daar hoort ook een nieuwe naam bij, die we op 5 november wereldkundig maken tijdens de Europort-beurs.’

Imtech Marine is een belangrijke speler in de wereldwijde maritieme markt als ‘full-service aanbieder en system integrator van innovatieve en energie-efficiënte technologische oplossingen voor het hele schip’. Het bedrijf heeft bijna 2.500 medewerkers in dienst, van wie meer dan 900 werkzaam zijn in Nederland. De ruim 85 vestigingen van Imtech Marine bevinden zich in 30 landen, dicht bij scheepsbouwcentra en langs scheepvaartroutes.

 

Pon Holdings

Zowel Pon Holdings als Parcom Capital zijn al geruime tijd actief in de maritieme en offshore sector. Daarom zullen beide partijen naast de benodigde investeringen ook hun kennis en expertise aanwenden om de marktpositie van Imtech Marine verder te versterken. De aandeelhouders committeren zich voor de lange termijn aan Imtech Marine.

Pon, een van Nederlands grootste familiebedrijven, is een internationale handels- en serviceonderneming met een grote diversiteit aan activiteiten. Er werken bijna 13.000 mensen verspreid over 450 vestigingen in 32 landen. De onderneming haalde in 2014 een omzet van bijna 6 miljard euro.

www.pon.com

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.