Eric Vermeij bedacht ‘Schip van de toekomst’

0

Het bleef spannend tot de laatste stemdag welk ontwerp de meeste voorkeursstemmen zou krijgen. Uiteindelijk kozen de meeste mensen op Europort voor het ontwerp voor de Ultra Large Crude Clippers van Eric Vermeij als ‘het schip van de toekomst’.

De MAROF-student van het Maritiem Instituut De Ruyter in Vlissingen ontving vrijdag 11 november de eerste prijs van € 1000,-, overhandigd door burgemeester Antoin Scholten van Zwijndrecht. De student in zijn toelichting: “Eigenlijk heb ik voortdurend meerdere ideeën in mijn hoofd voor het ontwerpen van duurzame schepen maar het idee gebruik te maken van zeilen heb ik nooit losgelaten. Wind is gratis energie. Ook in golven zit veel energie maar daarvan is moeilijker gebruik te maken als het gaat om voortstuwing.”

10 ontwerpen

De burgemeester van Zwijndrecht (l) maakt de winnaar van de prijsvraag bekend.

De 10 ontwerpen van de genomineerden waren van dinsdag tot en met donderdag te bewonderen bij de ingang van beurshal 8. Bezoekers werden in de gelegenheid gesteld te stemmen op de favoriet. In totaal werd er 580 keer gestemd. 117 van de stemmen waren voor ontwerp nummer 5 van Eric Vermeij, ontwerp nummer 8, ‘Sailing through air’ werd met 69 stemmen de nummer 2, en ontwerp nummer 2, ‘Battery Boat’, eindigde met 65 stemmen op plaats 3. Ontwerp 8 werd gemaakt door Berend Janssen, ontwerp 2 door Remco van Veen, Thomas Molendijk, Lennard Brandwijk en Quinten Boot.
Deze studentenprijsvraag was een project van de Proeftuin Maritieme Innovatie. De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door bedrijfsleven en studenten aan elkaar te koppelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende partijen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, IN Holland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Het projectmanagement wordt uitgevoerd door HME.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.