- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEmissieloos varen: (hoe) is het mogelijk?

Emissieloos varen: (hoe) is het mogelijk?

- Advertentie -

Delen

De provincies Overijssel, Friesland en Zuid-Holland organiseren op vrijdag 13 juli een symposium over duurzaamheid in de binnenvaart. De titel is Emissieloos varen: Hoe te realiseren voor 2030?

Het symposium is een onderdeel van de Elfwegentocht, een evenement dat van 1 tot en met 14 juli plaatsvindt op het eiland Marchjepolle, gelegen in het Tjeukemeer. Dit evenement in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden – Fryslân draait om duurzame vervoermiddelen. Het motto is ‘twee weken feest zonder een druppel benzine!’

Tijdens het symposium krijgen binnenvaartondernemers te horen wat in de energietransitie op hen afkomt en krijgen ze een beeld van mogelijke, innovatieve oplossingen om emissieloos te varen. Onder de sprekers is Bert van Grieken van het onlangs door CCT overgenomen Nedcargo Multimodal, Hij vertelt over de Groene Corridor tussen de Heineken-fabriek in Zoeterwoude en de haven van Rotterdam, waarvoor het bedrijf de Gouwenaar II (foto) inzet.

Vragen die aan bod komen zijn onder meer:
· Waar staat de binnenvaart nu?
· Hoe kan met de huidige technische ontwikkelingen ingespeeld worden op de toekomst van deze onmisbare schakel in de logistieke keten?
· Op welke manier kunnen provincies bijdragen aan de versnelling?
· Wat is de rol van verladers die gebruik maken van de binnenvaart?
· Zijn er andere samenwerkingsvormen nodig om te versnellen?

Deelname aan het symposium is gratis. Kijk voor meer informatie op http://elfwegentocht.nl/symposium.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -