- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEigen Green Award voor personenvervoer over water

Eigen Green Award voor personenvervoer over water

- Advertentie -

Delen

Green Award breidt uit naar een nieuw scheepstype. Voortaan is het certificaat ook beschikbaar voor passagiersschepen in de binnenvaart. Van veerponten tot  riviercruiseschepen en dagcruisers.

Green Award certificeert de zeegaande- en binnenvaartschepen die op het gebied van veiligheid en milieu verder gaan dan de wettelijke eisen. Oorsponkelijk opgezet in 1994 als een certificatieschema voor zeegaande olietankers, heeft Green Award zich ontwikkeld tot wereldwijd erkende keurmerk. Sinds 2011 is er ook een programma voor binnenvaartschepen. Bijna 600 zijn daarvan binnen Europa inmiddels gecertificeerd.

 

Veerponten, cruiseschepen en rondvaartboten

Met ingang van dit jaar zijn de voordelen van certificering ook beschikbaar voor de passagiersschepen in de binnenvaart. Veerponten, riviercruiseschepen en rondvaartboten komen in aanmerking voor een Green Award.

Het programma van eisen voor het personenvervoer is vergelijkbaar met dat voor drogelading- en tankschepen. Als het om gaat om een schip met catering en/of overnachtingsfaciliteiten aan boord, is het Green Key-certificaat op ten minste brons niveau verplicht. Dat internationale keurmerk is voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

(foto Joop van Houdt Luchtfotografie)

Eerste certificaten

De afgelopen tijd is het programma van eisen getest op de veerpont Schoonhoven en de rondvaartboot Z8. Beide schepen hebben voldoende punten behaald. De eigenaren hebben het Green Award-certificaat inmiddels gekregen. Het certificaat bewijst dat het schip op de milieuverantwoorde wijze vaart.

Net als in de andere categorieën komen er ook voor passagiersschepen voordelen van aan Green Award gelieerde bedrijven, havens en (overheids)organisaties. De stichting is nog in onderhandeling over deze kortingen en andere incentives.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -