- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsECT start Barge Transferium Maasvlakte

ECT start Barge Transferium Maasvlakte

- Advertentie -

Delen

Hutchison Ports ECT Rotterdam introduceert op de Maasvlakte een transferium voor de afhandeling van binnenvaartschepen. Gelegen aan de Hartelhaven biedt het Barge Transferium Maasvlakte een extra service aan barge operators, logistieke dienstverleners en verladers.

Het Barge Transferium Maasvlakte stelt 24/7 kraancapaciteit beschikbaar voor de afhandeling van binnenvaartschepen, waarbij parallel wordt gewerkt aan de deepsea terminals van ECT. Die deepsea terminals behouden hun capaciteit voor de afhandeling van binnenvaartschepen conform de gebruikelijke werkwijze. Het transferium kan gebruikt worden voor containers bestemd voor of afkomstig van de ECT terminals en van andere terminals in Rotterdam.

 

Planning

De bedoeling is dat de planning van het Barge Transferium Maasvlakte in handen komt van de containerbinnenvaartrederijen zelf. Dit moet leiden tot een transparant aanvraagproces en een voorspelbare afhandeling. Hierover is ECT in overleg met LINc, de belangenbehartiger van barge operators en inland terminals.

Voor de inzet van extra personeel brengt het Barge Transferium Maasvlakte een vast bedrag per scheepsbezoek in rekening aan de barge operator.

 

Verbeteren van binnenvaartlogistiek

Leo Ruijs, CEO van ECT legt uit: “Met dit initiatief willen we een bijdrage leveren aan het verbeteren van de binnenvaartlogistiek. Naar onze mening is het Barge Transferium Maasvlakte geheel in lijn met de ideeën en plannen die worden ontwikkeld in het kader van het sectorbrede overleg dat nu in de Rotterdamse haven wordt gevoerd. Overigens studeren we daarnaast ook verder op andere concepten, zoals fixed windows.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -