Echt varen tijdens kennismaking

0

Op 29 en 30 mei is de eerste kennismakingsstage ‘kort meevaren’ voor jongeren van 14 en 15 jaar die kennis willen maken met het werken op zee. Zij maken een vaartocht mee aan boord van het zeegaande zeilschip de Eendracht.
De Eendracht ligt op 29 mei afgemeerd in Rotterdam en biedt daags daarna op de Noordzee een dagprogramma met een bemanning die speciaal is opgeleid om de kennis van het varen op zee over te brengen. Tijdens deze tocht kunnen de jongeren zelf meemaken wat er allemaal komt kijken bij het navigeren, meren en ontmeren van een schip. Als de trossen losgaan, mag iedereen gelijk meehelpen.

Aan de reis kunnen maximaal dertig jongeren deelnemen. De kennismakingsstages worden georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en de Vereniging van Waterbouwers en wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. In september zijn er nog twee vaartochten. Ook zijn er voor jongeren van 16 tot 25 jaar stages aan boord van koopvaardij- en waterbouwschepen.
Er is ook een speciale website om jongeren voor maritieme opleidingen en banen te interesseren: www.maritimeexperienceday.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.