"Duitsland schiet op met Betuweroute"

0

De Duitse verkeersminister Peter Ramsauer bezocht vandaag Nederland, en dan met name de Rotterdamse haven. Tijdens een ontmoeting met zijn Nederlandse collega Melanie Schultz zei hij dat Duitsland opschiet met de financiering en procedures voor de uitbouw van de Betuweroute tussen de Nederlandse grens en Oberhausen. 

Schultz is blij: “In Duitsland is de financiering van het derde spoor van de Betuweroute zeker gesteld. Dit is een positieve doorbraak in de jarenlange onderhandelingen over deze belangrijke verbinding van de Rotterdamse haven naar het Duitse achterland.” De totale kosten voor de uitbreiding van het traject bedragen naar schatting circa 1,3 miljard euro.

Hoge prioriteit
Ramsauer zegt daarover: “De uitbreiding van de Betuweroute heeft ook voor Duitsland hoge prioriteit. De financiering van het federale aandeel is zeker gesteld. We gaan ervan uit dat nu ook de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn financiële toezegging zal nakomen.” Extra budget is vrijgekomen doordat minister Ramsauer tot 2015 de beschikking heeft gekregen over 1 miljard euro extra voor belangrijke spoorprojecten.

2013 start aanleg
De voorbereidingen voor de uitbreiding van de Betuweroute lopen volgens het ministerie van Infrastructuur & Milieu op volle toeren: voor 2012 zullen alle planprocedures lopen. Als alles volgens plan gaat, kan er in 2013 toestemming zijn voor de bouw van de eerste trajecten van het derde spoor.
Om tot die tijd voldoende capaciteit op het bestaande traject te hebben wordt er gewerkt aan een zogenaamde blokverdichting op het bestaande spoor. Hierdoor kunnen meer treinen van het spoor gebruik maken doordat ze dichter op elkaar gaan rijden. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.