Douaneloze terminal is stap dichterbij

0

De haven van Rotterdam zet opnieuw een streep door een papierstroom. Containerterminals kunnen voortaan ook de douanedocumenten voor uitgaande transitcontainers (NCTS) elektronisch afmelden bij de Douane.

Dat is een nieuwe service van het Port Community System van Portbase: Afmelding NCTS Export Containers. 95% van alle douanedocumenten voor exportcontainers zijn nu digitaal af te handelen.

 

Geen mismatches meer

De service Afmelding NCTS Export Containers heeft voordelen voor de hele keten. Ook voor binnenvaart- en spoorcontainers zijn de papieren douanedocumenten op terminals niet meer nodig. Exporteurs en expediteurs kunnen volstaan met het elektronisch voormelden van de documenten via de Portbase-service Melding Export Documentatie. Bij aankomst van de container op de terminal wordt het document dan automatisch afgemeld.

‘Mismatches behoren hiermee tot het verleden. Problemen met de Douane achteraf worden voorkomen’, belooft Portbase.

 

RWG is de eerste terminal die volledig met de nieuwe service werkt. (foto RWG)
RWG is de eerste terminal die  met de nieuwe service werkt. (foto RWG)

RWG

Rotterdam World Gateway op Maasvlakte 2 is de eerste containerterminal die de nieuwe service daadwerkelijk in gebruik heeft genomen.

RWG’s communicatiemanager Niels Dekker zegt: ‘Voor RWG is de service Afmelding NCTS Export Containers een belangrijke volgende stap in het realiseren van een douaneloze terminal. Hiermee creëren we ook voor deze stroom een efficiënte en betrouwbare afhandeling.’

De service Afmelding NCTS Export Containers is onderdeel van de exportdienstverlening van Portbase. Containerterminals die de service willen gebruiken hebben van de Douane de vergunning Toegelaten Geadresseerde (TG) nodig.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.