- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDit is het grootste cruiseschip ter wereld

  Dit is het grootste cruiseschip ter wereld

  - Advertentie -

  Delen

  Als het over cruiseschepen gaat lijkt de regel wel groot, groter, grootst. Het blijft indrukwekkend dat de mens in staat is om zulke reusachtige bouwwerken te maken, die ook nog blijven drijven. Als je kijkt naar de kollossen die op dit moment over de wereldzeeën varen dan zou je denken dat het haast niet groter kan. Niets is minder waar, er wordt altijd wel gewerkt aan een groter exemplaar, sterker nog, in 2021 verwacht men opnieuw het grootste schip ter wereld te kunnen onthullen. Maar welk cruiseschip is op dit moment nou het grootst?

  De Symphony of the Seas; imposant en reusachtig

  Allereerst is het goed om te weten hoe wordt gemeten wat nou het grootste schip ter wereld is. Je kunt namelijk allerlei verschillende dingen berekenen; lengte of breedte, het aantal passagiers of slaapplekken, maar bij schepen wordt er gekeken naar het bruto tonnage (BRT). Dat is het volume van het schip. Het grootste schip op dit moment, De Symphony of the Seas van cruisemaatschappij Royal Caribbean International, heeft een volume van 228.081 BRT. Om daar een beter beeld van te schetsen; Deze reus van de zee is 361 meter lang, 65 meter breed en steekt ruim 47 meter boven de zeespiegel uit. De 6680 passagiers kunnen kiezen uit maar liefst 2759 hutten voor hun verblijf.

  Nog meer records

  Wanneer je een cruise boekt op de Symphony of the Seas is het zeer de vraag of je het hele schip gezien hebt wanneer je weer aan land gaat aan het einde van je vakantie. Met je waterdichte rugzak wandel je over maar liefst 18 dekken, je krijgt bijna keuzestress van de 22 restaurants waar je kunt eten en met 24 zwembaden maakt je badpak overuren. Symphony of the Seas mag nog een extra een record op haar naam schrijven; namelijk dat van de hoogste glijbaan op zee.

  Zo groot dat je makkelijk verdwaalt

  Om ervoor te zorgen dat je niet uren ronddwaalt op zoek naar jouw hut hebben ze dit cruiseschip opgedeeld in 7 verschillende wijken. Mocht je toch de weg kwijt zijn dan is dat ook geen ramp want er is overal meer dan genoeg te bekijken en te beleven.

  Oneindig veel te doen

  Je kunt natuurlijk je laptoptas tevoorschijn halen om te werken of online te gaan. Maar dat zou zonde zijn in dit paradijs op het water. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Zin in iets zoets? Dan ga je even langs Sugar Beach waar het je zal duizelen met een keuze uit meer dan 100 soorten snoep, een uitgebreid menu met verschillende ijssoorten. Of je dompelt jezelf onder in de vrolijke wereld van het waterpark. Even klaar met de tropische temperaturen? Dan trek je je schaatsen aan voor een rondje op een heuse ijsbaan.

  Slapen in stijl

  Natuurlijk zijn de hutten op dit kollossale schip ook bijzonder. Wanneer je een cruise boekt met het hele gezin dan moet je eigenlijk echt kiezen voor de speciale familie-suites. Een hut is eigenlijk niet echt meer een toepasselijk woord voor deze twee verdiepingen tellende suite. De kinderen zullen helemaal uit hun dak gaan wanneer ze zien dat er een glijbaan staat, midden in de woonkamer, en dat er ook nog een volledige muur van Lego is. Als ouders gooi je de koffers en laptop rugzak gauw aan de kant en geniet je van het bubbelbad en een butlerservice. Dichter bij het gevoel James Bond te zijn ga je niet komen.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  3 reacties

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -