- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDirecteur Reddingsbrigade vertrekt

Directeur Reddingsbrigade vertrekt

- Advertentie -

Delen

Directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland gaat de organisatie na bijna negen jaar verlaten. Hij draagt deze week zijn taken over aan Luc Dietz, die al enige tijd als programmadirecteur werkzaam is bij de Reddingsbrigade. Dietz heeft een lange historie binnen de Reddingsbrigade. Hij zal de komst van een nieuwe directeur voorbereiden en ondertussen de overgang naar een nieuw managementmodel begeleiden.

mourik
Raymond van Mourik.

Van Mourik kreeg in 2008 de leiding over Reddingsbrigade Nederland, voluit de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Bij de organisatie zijn 166 reddingsbrigades en 23.000 leden in heel Nederland aangesloten. Jaarlijks verricht de organisatie zo’n 9.000 hulpverleningen, waarbij ruim 300 mensen uit een levensbedreigende situatie worden gered.

In de afgelopen jaren is de Reddingsbrigade sterk geprofessionaliseerd, het materiaal vernieuwd en zijn de hulpverlening en adviesfunctie verbeterd. Daarnaast is de organisatie uitgegroeid tot een van de bekendste en meest gewaardeerde goede doelen van Nederland.

 

Op de kaart gezet

“Raymond heeft de Reddingsbrigade en het reddingswerk verder op de kaart gezet”, stelt voorzitter Jan Rijpstra. “Zowel in de media als op de politiek-bestuurlijke agenda is het reddingswerk en ook de zwemcultuur in Nederland een serieus onderwerp geworden waar veel aandacht voor is. Als boegbeeld van de organisatie heeft hij de boodschap weten over te brengen dat het werk van onze vrijwilligers hard nodig en niet vanzelfsprekend is en dat waterland Nederland gebaat is bij goede reddingsorganisaties zoals de onze.”

Van Mourik kijkt met plezier en genoegen terug op zijn tijd bij de Reddingsbrigade. “Mensen die vrijwillig hun leven wagen om dat van een ander te redden én daar ook nog contributie voor betalen. Dat vind ik uniek en daar heb ik steeds enorm veel motivatie uit gehaald. Het was een eer om voor en met zulke mensen te mogen werken.”

 

100 jaar

Komend jaar bestaat de organisatie 100 jaar en dat is voor van Mourik aanleiding om het roer over te dragen. “Het reddingswerk moet fris aan de start staan van de volgende eeuw, met nieuwe uitdagingen op het gebied van waterhulpverlening en dreiging van overstromingen. Dan is het goed om daar na negen jaar tijdig ruimte voor te maken.”

Van Mourik blijft op verzoek van de organisatie nog enige tijd verbonden aan de Reddingsbrigade en zal zich ondertussen oriënteren op de volgende stap in zijn loopbaan.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -