Contargo vaart papierloos naar Valenciennes

0

Contargo North France, uitbater van de multimodale Escaut Valenciennes Terminal, heeft van de Belgische douane een vergunning gekregen om als ‘extended gateway’ van MSC in Antwerpen te opereren.

Het is de eerste inlandterminal van Contargo in het extended gateway-netwerk van MSC in Antwerpen. Importcontainers kunnen voortaan na het lossen bij MSC in Antwerpen zonder transitdocument per binnenschip naar de Escaut Valenciennes Terminal worden gebracht. Pas daar worden de douaneformaliteiten afgehandeld. Dat scheelt tijd en kosten.

Ontvangers met een erkend douane-entrepot kunnen de containers ook direct daarheen laten brengen. Dit geldt niet voor goederen die een veterinaire controle moeten ondergaan.

 

Valenciennes

Contargo baat de Escaut Valenciennes Terminal sinds 1 januari 2015 uit en biedt hiermee een nieuw platform aan voor regionale verladers en expediteurs. De terminal heeft een overslagcapaciteit van 85.000 TEU per jaar en voldoet aan de ISPS-code. Contargo biedt vijf op- en afvaarten per week met een totale capaciteit van 500 TEU tussen de Escaut Valenciennes Terminal en de haven van Antwerpen.

Hiermee is het bedrijf de eerste binnenvaartoperator in de regio Nord-Pas-de-Calais die zeecontainers vervoert. De doorlooptijd bedraagt 22 tot 30 uur, afhankelijk van de terminal. Daarnaast verzorgt Contargo vervoer per vrachtwagen of binnenschip naar andere havens in de regio.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.