Container Transferium Alblasserdam kan in 2015 van start

0

Strabag Nederland is deze maand begonnen met de bouw van de kade voor het Container Transferium Alblasserdam. Het gaat om een 30 meter naar achteren inspringende (‘ingekaste’) kade van 255 meter lengte. Aan de rivier de Noord komt een terminal van 4 hectare op bedrijventerrein Nieuwland, vlak bij de A15.

De planning is dat het nieuwe haventerrein eind 2014 aan BCTN wordt opgeleverd. Begin 2015 kan de terminaloperator dan beginnen met de overslag van containers.

Maasvlakte 2
Het Container Transferium moet als verlengstuk van Rotterdam gaan fungeren om een deel van de aanwas van containers op te vangen als gevolg van de aanleg van Maasvlakte 2. Over water wordt naar schatting jaarlijks 200.000 TEU via een shuttledienst naar Alblasserdam gebracht. Vandaar gaan ze over de weg of ook weer over water verder naar het achterland.

Vertraging
In 2009 kwam groen licht voor de bouw van het transferium, dat een initiatief is van Havenbedrijf Rotterdam. Dat sloot vorig jaar een contract met exploitant BCTN. De bouw van de kade is later gestart dan de bedoeling was. De vertraging werd vooral veroorzaakt door de tegenvallende bodemgesteldheid.
Voor de omliggende terreinen (in totaal circa 7 hectare) is Havenbedrijf Rotterdam in gesprek met diverse partijen. Het Havenbedrijf wil dat zich daar logistieke bedrijven vestigen die het Container Transferium versterken.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.