ChristenUnie Werkendam is tegen zone-indeling bedrijventerrein

0

De ChristenUnie is tegen het voorbereidingsbesluit natte bedrijventerrein Werkendam. “Wij begrijpen niet waar dit college in deze moeilijke economische tijd mee bezig is”, zegt raadslid Machiel Verdoorn. “Juist nu moet de gemeente onze lokale economie steunen en niet met plannen komen die zeer slecht kunnen uitpakken voor een bedrijf.”

Het college wil het gebied rondom de Beatrixhaven, de Biesboschhaven en het Steurgat opdelen in zones voor watergebonden bedrijven en zones voor niet-watergebonden bedrijven. “Het eerste probleem is dat de gemeente een zeer onduidelijke definitie geeft van de term ‘watergebonden bedrijf’. Voor een bedrijf met een scheepslift is dat duidelijk, maar valt een mastenmakerij, installatie- of scheepsbetimmeringsbedrijf daar ook onder” vraagt Verdoorn zich af.
Als voorbeeld geeft de ChristenUnie een garage aan de Biesboschhaven die in de zone is gevestigd die straks is voorbehouden aan ‘watergebonden bedrijven’. “Dit betekent dan dat dit bedrijf alleen zijn pand mag verkopen aan een ‘watergebonden’ bedrijf. Een doorverkoop als garage is dus onmogelijk en het betreffende pand blijkt daarom praktisch onverkoopbaar.”

Dupe worden
De ChristenUnie vindt het merkwaardig dat de gemeente dergelijke verschillende zones wil gaan hanteren. “Wat ons betreft moet de markt hier haar gang gaan. Wie zijn bedrijf dicht bij het water wil hebben, is bereid daar voor te betalen. Juist nu het minder gaat in de scheepvaartbranche moet je als gemeente blij zijn dat de bedrijfspanden allemaal bezet zijn. Een leeg pand wordt juist nu niet snel verkocht, laat staan als dergelijke beperkende regelingen gaan gelden.”
Vele tientallen ondernemers uit het betreffende gebied kunnen de dupe worden van een dergelijke regeling en zijn dus tegen de plannen, stelt de ChristenUnie. Mede op verzoek van deze partij staat het voorstel vandaag op de agenda van de commissie Grondgebied. Daar zal Machiel Verdoorn het standpunt nogmaals duidelijk maken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.