Carrière maken in de haven

0

De Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu van Haven, Verkeer en Vervoer en Regionale Economie heeft vandaag de pilot van het project ‘Carrière in de haven’ gelanceerd. Het project is een carrièretraject voor hoogopgeleiden in de haven; op deze manier worden ze behouden voor de havenbedrijven in de regio. Potentials in de haven krijgen dit éénjarig traject aangeboden waarbij ze een volgende stap in hun carriere maken – in de haven.

Carrièremogelijkheden voor high potentials met een brede algemene achtergrond zijn er bij zakelijke dienstverleners en multinationals volop. Vaak maken talentvolle medewerkers van de havenbedrijven de overstap naar deze sectoren. Het project Carrière in de haven is bedoeld deze groep werknemers bewust te maken dat een carrière in de haven en industrie zeer uitdagend is en veel kansen biedt voor de toekomst. Zo hopen het havenbedrijfsleven en de gemeente hen te behouden voor de havensector.

Behoefte aan denkkracht
Wethouder Jeannette Baljeu: "De Rotterdamse haven is een kennishaven en er is veel behoefte aan denkkracht. Er zijn veel vacatures voor hoogopgeleide financials, managers, marketingmensen en ga zo maar door. Daar willen we meer aandacht voor én de potentials die al in de haven werken, bieden we kansen zich door te ontwikkelen."  
Professionals die deelnemen aan het carrièretraject, bouwen aan een groot netwerk, krijgen persoonlijke coaching en werken zo aan een volgende stap in hun beroepsmatige ontwikkeling. Bij de aftrap in de Euromast waren de 21 kandidaten en hun werkgevers aanwezig.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.