- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis gaat verder met biobrandstoffen

Boskalis gaat verder met biobrandstoffen

- Advertentie -

Delen

Boskalis Nederland en biobrandstofleverancier GoodFuels hebben een langetermijnpartnership gesloten om verdere verduurzaming van de vloot te realiseren. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een van de doelstellingen: 35 procent reductie van de uitstoot van materieel in Nederland in de komende vijf jaar.

De relatie van Boskalis Nederland met GoodFuels startte in 2015. Boskalis geloofde vanaf het eerste uur in de potentie van geavanceerde biobrandstoffen voor de scheepvaart. Met het Boskalis on Bio– programma in partnership met GoodFuels en Wärtsilä heeft Boskalis een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de markt voor geavanceerde biobrandstoffen voor de scheepvaart.

 

Kennis vergaard

Richard Rijper, algemeen directeur Boskalis Nederland zegt: “Met de start van het Boskalis on Bio-programma in 2015 is door Boskalis en GoodFuels veel kennis vergaard en ervaring opgedaan met de het gebruik van geavanceerde biobrandstoffen. We kijken uit naar de continuering van het partnership teneinde een substantiële CO2-reductie van ons materieel in Nederland te realiseren en tevens een belangrijke bijdrage te leveren aan de duurzame realisatie van infrastructuurprojecten voor onze klanten in Nederland.”

 

Bewezen prestaties

Uit diverse praktijktests van Boskalis Nederland is gebleken dat “duurzame biobrandstof uitstekend presteert en tegelijkertijd een indrukwekkende CO2- besparing oplevert tot 90 procent versus fossiele brandstof”.

Bij het project Marker Wadden baggerde de snijkopzuiger Edax in 2016 zes maanden lang op een biobrandstofmengsel B50 bestaand uit 50 procent restproducten uit de papierindustrie. Dat  resulteerde in een enorme CO2-reductie. Naast schepen past Boskalis Nederland de brandstof nu ook toe op droog grondverzetmaterieel en vrachtwagens.

Belangrijk onderdeel voor Boskalis in het partnership met GoodFuels is het gebruik van zuiver duurzame reststromen die niet concurreren met de voedselvoorziening of leiden tot ontbossing van regenwouden. Dit gebeurt onder toezicht van een onafhankelijke duurzaamheidsraad met daarin leidende NGO’s en academici.

foto: De Edax (archieffoto Boskalis)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -