Bonapart start Bunker Index

0

Bonapart is een nieuwe service gestart: de Bonapart Bunker Index. Met deze dienst informeert het online nieuwsportaal voor de Duitstalige binnenvaart over wijzigingen in de doorsnee bunkerprijzen voor gasolie in Duitsland.

Bonapart zet daarmee een service voort die de brancheorganisatie Bundesverband der deutschen Binnenschifffahrt (BDB) voorheen aanbood. Die, stopte daar half januari mee.

Gasolieclausules
Verladers en transportbedrijven kunnen de BBI als basis gebruiken voor gasolieclausules in langdurige transportcontracten, aldus Axel Götze-Rohen, de uitgever en hoofdredacteur van Bonapart. Deze clausules worden gebruikt om veranderingen bij de gasolieprijzen te compenseren.
De BBI wordt op basis van de catalogusprijzen van vier bunkerbedrijven berekend: Hamburger Bunker Service, H. Lohman Schiffs- und
Industriebedarf, NWB Nord- und Westdeutsche Bunker en Reinplus Göttert Bunker. Zodra een van deze bedrijven een gewijzigde prijs meldt, wordt de BBI opnieuw berekend.
De BBI is beschikbaar als abonnement en kost per jaar € 75,-  voor varende ondernemers tot € 150,- per jaar voor verladers en scheepvaart- en transportbedrijven.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.