- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaartteam doet mee aan Lopen voor Lyme

Binnenvaartteam doet mee aan Lopen voor Lyme

- Advertentie -

Delen

Op 4 april vindt de derde editie van Lopen voor Lyme plaats, een wandel- en hardloopevenement om geld in te zamelen voor chronische patiënten die lijden aan de ziekte van Lyme. Esther Goudriaan (47) en haar dochter Caroline (24) van motorschip Concordia, die allebei de ziekte hebben, doen mee. “We krijgen heel enthousiaste reacties en er zijn al vier schippersgezinnen die met ons mee rennen”, vertelt Esther.

Lopen voor Lyme wordt gehouden bij het Henschotermeer in Woudenberg. Normaliter lopen teams voor een specifieke chronische Lyme-patiënt. Die ontvangt het geld rechtstreeks om behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke te kunnen bekostigen. Meer dan 25 procent van de patiënten heeft uit eigen zak namelijk al meer dan 10.000 euro uitgegeven aan de ziekte.

Tijdens deze editie is het ook mogelijk om als team voor het Lymefonds te lopen. Daarvoor hebben Esther en Caroline gekozen.

Verkeerde diagnoses

“Er is heel veel geld nodig voor onderzoek naar en behandeling van mensen die de ziekte van Lyme hebben. Caroline en ik hebben vaak bij de arts gezeten en alleen al het traject tot de diagnose is duur. Uiteindelijk kregen we de diagnose fibromyalgie, een reumatische aandoening. Daar legden we ons in eerste instantie maar bij neer”, vertelt Esther.

De klachten namen bij beiden vrouwen echter niet af en met Carolines opmerking “er is nog steeds iets stuk in mijn lichaam”  zijn de artsen verder gaan onderzoeken. “Alles viel op zijn plek toen we hoorden dat we de ziekte van Lyme hebben. We kregen allerlei kuren en knappen langzaam op”, zegt Esther.

Toen de twee in aanraking kwamen met Lopen voor Lyme, twijfelden ze geen moment om mee te lopen. “Dit is het minste wat we kunnen doen. We weten wat mensen met Lyme en mensen uit de omgeving van deze patiënten meemaken en door mee te lopen kunnen we toch een beetje helpen.” Dit doen zij niet alleen, want meerdere gezinnen uit de binnenvaart werden geraakt door het verhaal en sporten graag mee.

De familie Goudriaan vaart op ms Concordia. (foto privécollectie)

Steentje bijdragen

Daniëlla Pulleman van ms Albatros, Godefrieda en Carina Hoogendoorn van ms Volonta, Bas en Anita Hovestadt van ms Egilodan, Damian en Danique Verburg van ms Aqua Myra en de andere gezinsleden van Esther en Caroline hebben gedoneerd aan het Lymefonds en vormen een team. Myra Verburg is teamcaptain en het aanspreekpunt van het team voor de organisatie.

De vier schippersgezinnen gaan twee uur aan een stuk wandelen. Het parcours, rondom het Henschotermeer, heeft een rondelengte van 2,45 kilometer en om 17.00 uur finisht iedereen tegelijk. De starttijden zijn daarop afgestemd. Iemand die bijvoorbeeld drie uur gaat hardlopen, start dus om 14.00 uur en iemand die vier uur gaat wandelen begint om 13.00 uur.

“Het is geweldig dat al die mensen zich op deze manier voor het fonds inzetten. Dat motiveert ons en geeft een lach op het gezicht. Het is fijn dat mensen kennismaken met Lopen voor Lyme en hun steentje willen bijdragen. ”

Doneren

Team Lymefonds kan ondersteund worden. Op de website van Lopen voor Lyme staat onder meer uitgelegd hoe de inschrijving werkt, wat er met donaties gebeurt en wat lopers op de dag kunnen verwachten.

De ziekte van Lyme is de snelst groeiende infectieziekte van Nederland (en Europa). De ziekte wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie die kan worden opgelopen na een tekenbeet. Jaarlijks lopen gemiddeld 27.000 Nederlanders Lyme op. Eén op de tien ontwikkelt chronische Lyme en houdt ernstige en langdurige klachten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -