Bijzondere boot voor De Kreupel

0

Wat ooit als een hobby van Jan Tinnemans jr begon, groeit steeds meer uit tot een lijn volwaardige aluminium boten, inzetbaar voor vele doeleinden. Het Tinn Silver-programma van Tinnemans scheepsbouw verheugt zich in een toenemende belangstelling, zowel uit de Benelux als uit andere landen.

Onlangs leverde Tinnemans Scheepsbouw een innovatief exemplaar, de Tinn Silver 700 Cabin, aan de watersportvereniging De Kreupel in Andijk, gelegen in de kop van Noord-Holland. Voor de aandrijving installeerde Jan een elektrische buitenboordmotor, de Torqeedo 4.0 Cruise langstaart. Deze krachtigste elektrische buitenboordmotor uit het Torqeedo-progamma is speciaal ontworpen voor gebruik in boten met afstandsbesturing en gasbediening op afstand. De stuwkracht is te vergelijken met die van een 10 pk verbrandingsmotor. Dit motortje wordt standaard geleverd inclusief elektronische gasbediening, aansluitkabelset en stang voor de afstandbesturing en een geïntegreerd display. De Tinn Silver 700 Cabin is geleverd inclusief accupakket (48 Volt 230 Ampere) en acculader.
Bij de Torqueedo 4.0 Cruise is de stuwkracht altijd direct beschikbaar. De motor heeft een goede snelheidsregeling, een laag gewicht, lage onderhouds- en bedrijfskosten, eenvoudige installatie en geen uitstoot van schadelijke gassen.

Heen en Weer
De Tinn Silver 700 Cabin is 7 meter lang, 2,40 meter breed en weegt 1200 kilo. Het is een functioneel bootje zonder enig opsmuk, het beschikt over goede vaareigenschappen en is onderhoudsvrij. De boot heeft een open stuurhutje, een ruim gangboord en achter aan weerszijden twee ruime zitbanken, waarin de accu’s zijn ondergebracht. De vloer is ruim voldoende boven waterniveau en zodoende zelflozend. Met een man aan boord heeft de 700 Cabin een snelheid van tien kilometer per uur. De maximale capaciteit is tien personen.
Watersportvereniging De Kreupel heeft het bootje (‘Heen en Weer’ geheten) sinds half april in gebruik. Jan Timmerman van de watersportvereniging is zeer tevreden over de eigenschappen. De Kreupel zet het bootje in voor het vervoer van personen en goederen naar en van het gelijknamige vogeleiland in het IJsselmeer, halverwege Medemblik en Stavoren en 3,7 mijl van het vasteland. De Kreupel is een stilte-eiland en heeft geen voorzieningen voor watersporters.

(Jo Bindels)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.