“Bij mist vervoer gevaarlijke stoffen aan banden”

0
GRAVE - Vrijdagmiddag 30 december is de schade aan de John. S. Thompsonbrug in Grave duidelijk te zien. Donderdagavond 29 december voer een Duits binnenvaartschip geladen met benzeen in de dichte mist tegen de brug aan. Na eerste onderzoeken leek het erop dat er geen stoffen waren vrijgekomen. Later werd boven het schip toch een damp gemeten. De stof zou irritatie kunnen veroorzaken aan de ogen. Ook het inademen van de stof is ongezond en langdurige blootstelling aan de stof kan kanker veroorzaken. De gemeente meldt dat bij de aanvaring verder geen gevaarlijkste stoffen zijn vrijgekomen. Ook zou er geen direct gevaar zijn voor inwoners van de gemeente. Het schip zou een stuw van de brug geraakt hebben. Doordat de stuw beschadigd is, blijft het water steeds verder zakken. Hierdoor kwamen enkele boten al droog te liggen. De N324 tussen Nederasselt en Grave werd afgesloten. De schipper is aangehouden, politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

Bij dichte mist moeten binnenvaartschepen die gevaarlijke stoffen vervoeren, extra veiligheidsmaatregelen treffen. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van het onderzoek naar de aanvaring van de stuw bij Grave. Op 29 december 2016 voer een met 2.000 ton benzeen beladen tanker dwars door de stuw.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde op 3 mei het onderzoek Stuwaanvaring door benzeentanker bij Grave. Daarin staat een aantal suggesties voor de extra veiligheidsmaatregelen bij varen in dichte mist: “Het gaat bijvoorbeeld om het inkorten van de vaartijden of het eerder aflossen van de schipper. Rijkswaterstaat moet daarnaast de bevoegdheid krijgen om bij extreme weersomstandigheden het scheepvaartverkeer plaatselijk stil te leggen. Verder is het belangrijk om de crisisbeheersing en hulpverlening in grensgebieden van verschillende regio’s beter te coördineren.”

 

Benzeen

Bij het voorval vielen geen slachtoffers. Wel ontstond aan dek van het Duitse schip zware schade en kwam een geringe hoeveelheid van de giftige stof benzeen vrij. Daarnaast raakte de stuw zwaar beschadigd, waardoor het waterpeil tussen Grave en Sambeek 3 meter daalde. Dit had grote gevolgen voor de scheepvaart op de Maas, op het Maas-Waal-kanaal en voor de woonboten in de omgeving. Wekenlang lag de scheepvaart plat.

Mede door de dichte mist hadden de hulpdiensten grote moeite om de volle omvang van het incident te overzien. De locatie van het ongeval ligt precies op de grens van twee gemeenten en drie veiligheidsregio’s. Het lukte de verschillende betrokken partijen niet om een gezamenlijk beeld te vormen en hun acties op elkaar af te stemmen, aldus de Onderzoeksraad.

 

Regels

Bij varen in dichte mist gelden nauwelijks specifieke regels voor de binnenvaart. Het bevreemdt de Onderzoeksraad dat een schip beladen met 2.000 ton benzeen ook in dichte mist tot veertien uur aaneengesloten mag varen zonder aflossing van de schipper. De raad wijst erop dat naast de schipper ook de vaarwegbeheerder en de chemiebedrijven als opdrachtgevers voor het transport een verantwoordelijkheid hebben.

 

Scheepvaart stilleggen

Gemiddeld zijn er vijftien dagen per jaar met dichte mist op en rond de Nederlandse binnenwateren. Dat maakt niet alleen het varen risicovoller, maar hindert ook de hulpverlening na een ongeval. De Onderzoeksraad beveelt partijen daarom aan om bindende afspraken te maken over het varen met gevaarlijke stoffen in (dichte) mist. “Vervoersbedrijven, chemiebedrijven en vaarwegbeheerders zijn hierbij primair verantwoordelijk voor de risicobeheersing van het transport van gevaarlijke stoffen.” Verder pleit de Raad voor een wettelijke bevoegdheid voor Rijkswaterstaat om bij extreme weersomstandigheden het scheepvaartverkeer stil te leggen.

foto: De ravage aan dek was groot. (archieffoto AS Media)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.