- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -

  ‘Bicsen’

  - Advertentie -

  Delen

  Elektronisch melden gebeurt op de Rijn al meer dan tien jaar. Voor steeds meer typen schepen wordt de digitale melding van gegevens over het schip, de bemanning en de lading verplicht. Handig, want je hoeft dat maar één keer te doen. De informatie reist met je mee naar de vaarwegbeheerders op de route. Rijkswaterstaat heeft daar meldsoftware voor ontwikkeld, die gratis beschikbaar is: BICS. Die afkorting staat voor Binnenvaart Informatie- en Communicatie Systeem en is een helpdesk beschikbaar.

  Henk van Laar, beleidsmanager BTB

  De BICS-helpdesk valt sinds kort onder Bureau Telematica Binnenvaart. We zijn bereikbaar via +31 (0)88 202 26 00 en [email protected]. Voorheen was die functie bij een extern bedrijf ondergebracht. Vragen van schippers – telefonisch en per mail – komen nu terecht op het Vasteland in Rotterdam, bij het BTB op kantoor. Heel logisch eigenlijk, aangezien wij het kennis- en ontwikkelcentrum voor de binnenvaart zijn op het gebied van ICT. We werken door en voor de sector.

  Bureau Telematica Binnenvaart heeft de helpdesk op verzoek van Rijkswaterstaat onder zijn hoede genomen. Omdat wij de taal van de schippers spreken en weten wat er aan boord en op de rivier speelt. Het BTB-team is voor de helpdesk uitgebreid. Er is een nieuwe collega bijgekomen, Collin, en we hebben versterking gekregen van Kees Modderman, onze collega van het Bureau Voorlichting Binnenvaart. Die draait één dag in de week mee.

  Nu steeds meer schepen ermee gaan werken, wordt BICS steeds bekender. Iedereen gaat ‘bicsen’. Misschien wordt dat zelfs wel een nieuw werkwoord, voor elektronisch melden. Net als met ‘googlen’ is gebeurd voor iets opzoeken op internet. Het is eigenlijk net zo eenvoudig; dus het zou zo maar kunnen gebeuren…

   

  ‘Voortouw’ wordt ‘Op de radar’

  Sinds de start van deze krant in 1997 ondersteunt Binnenvaartkrant het Bureau Voorlichting Binnenvaart en daarmee de promotie van de branche. Dat deden we onder meer met ‘Voortouw’, de vaste rubriek over de activiteiten van het BVB.
  Vooruitlopend op het samengaan van BVB, BTB en EICB verandert deze rubriek. Van naam én inhoud. In ‘Op de radar’ komen medewerkers van de drie organisaties aan het woord. Over onderwerpen en projecten waaraan zij werken: waarom die belangrijk zijn voor de binnenvaart en wat schippers daaraan hebben.

   

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -